Crossfit precis som alla andra träningsformer har en liten "tröskel" som gör att det kan kännas nervöst att börja. Om vi tittar på löpning till exempel så kan alla nybörjare bara snöra på sig ett par löparskor och ge sig ut helt utan förberedelser. Men, "tröskeln" till crossfit är mindre än du tror.

Så låt oss reda ut de vanligaste frågorna:

1. Var börjar man?
- Det finns idag otaliga anläggningar i Sverige som erbjuder crossfit. Om du vill hitta anläggningen närmast dig så kan du titta på vår karta över crossfitanläggningar här!

2. Jag vill köra hemma!
Om du inte vill börja i en box utan hemma så kolla vår guide för att bygga ett hemmagym här! samt vår inspirationsguide kring övningar här! och våra exempel på träningspass här!

3. Kläder?
Inga specifika kläder krävs för att träna crossfit. Med tiden kanske du vill investera i ett par lyftarskor eller något speciellt klädesplagg - men som nybörjare räcker det gott med det gamla klassiska t-shirt/linne och shorts-ombytet. 

4. Jag är otränad
- Det är väl inte så konstigt, speciellt om du inte tränar. Att vara otränad är inte en ursäkt för att inte börja med crossfit. Tvärtom, det är en anledning till att börja. Fördelen med crossfit är att alla kan börja på sin nivå. Är det ett seriöst crossfitgym så finns där en tränare som kommer hålla koll på dig och hjälpa dig att anpassa övningarna så de passar dig.

5. Vad är on-ramp?
- On-ramp är ett begrepp inom crossfit och kan ses som en introduktionskurs till träningen. På vissa boxar är de standard för att börja, och på vissa är de frivilliga. Ring eller maila det gymmet du vill börja besöka och se hur det fungerar där

6. Jag har hört mycket om skador
- Ja. Inom crossfit, precis som inom alla nya "rörelser" finns personer som inte är seriösa eller som lär ut fel. Men crossfit har blivit betydligt mer seriöst på senare år och numer är de allra flesta boxar tydliga med teknik, rörlighet, uppvärmning och andra skadeförebyggande insatser, som hjälper dig som utövare att komma in i crossfitvärlden på ett säkert sätt.

7. Måste man tävla?
- Nej. De flesta gör det inte.

8. Jag har inga fler invändningar
- Bra. Då är det bara att testa!