Crossfitutrustning

När Crossfit slog igenom fick otaliga gym uppleva sina skivstänger böjda, sina golv gropiga och sina viktskivor trasiga. Crossfit är helte enkelt en träningsform som ställer mycket, mycket höga krav på utrustningen. Det är en till viss del repetetativ träningsform med mycket lyft och mycket släpp. Det gör att många redskap som är gjorda för en "mjukare" belastning inte håller i längden

Här går vi igenom några av de viktigaste punkterna när det gäller respektive redskap så att du vet vad du bör ha i bakhuvudet när du bygger ut din box eller hemmagym.

Crossfitgolv

Crossfitgolv är gjort för att ha hög ljuddämpning och god stötdämpning, samtidigt som golvet inte får vara så mjukt att det blir ostabilt att lyfta på.

Skivstänger för Crossfit

Inom Crossfit ingår mycket olympiska lyft vilket innebär en enorm mängd "släpp" och hög belastning på skivstängerna. Det kräver en speciell design.

Viktskivor / Bumper Plates

Inom Crossfit används ofta låga vikter vid teknik där man ändå vill ha fullstora skivor, men även oerhörda mängder repetitioner och släpp. Det gör Bumper Plates till standard.

Skivstångsställningar/Riggar

Beroende på storlek på boxen och antal utövare så är riggar eller enkelt flyttabar ställningar standard. Här kan du läsa mer om hur du ska tänka och välja.