Skaffa Crossfitlicens

Namnet Crossfit är skyddat och vill du driva en crossfitbox där du marknadsför crossfit som koncept och/eller använder crossfit i din marknadsföring så behöver du bli en så kallad "affiliate".

Du ansöker om och hittar utökad information om att bli crossfit affiliate här.

Steg 1: För att kunna starta en crossfitbox eller crossfitsektion så behöver du som minst ha certifikat för nivå 1 från utbildningsserien i crossfits regi. Läs mer om crossfitutbildningar här.

Steg 2:  Har du grundläggande nivå 1 behörighet så kan du skicka in en ansökan om varför du vill starta en crossfitbox eller crossfityta på ditt gym. En kort förklaring kring din bakgrund, dina mål och vad crossfit betyder för dig är det som behövs här.

Steg 3: I USA och Storbritannien krävs en viss sorts försäkring för att bli godkänd. När vi skriver detta så finns inte det kravet i Sverige, det kan dock komma att ändras utan att vi uppdateras på det.

Steg 4: Blir du godkänd så kommer du att behöva erlägga betalning för att bli affiliate. Att vara en Crossfit affiliate medför en kostnad som ligger på 3000USD per år (2018)

Steg 5: Som Crossfit affiliate ska du sedan på din officiella hemsida länka CrossFits officiella hemsida www.crossfit.com enligt deras önskemål - och följa vissa riktlinjer gällande publicering av bilder och användning av namn.

Steg 6: Klart! Nu är det dags att börja erbjuda den bästa träningen du kan för dina medlemmar!