The Games - Crossfit

The Games är en klassisk höjpunkt inom crossfitvärlden och har anordnats varje år sedan 2007. Från att ha varit ett litet, relativt amatörmässigt anordnat mästerskap så hade det idag vuxit till en enorm tillställning med utövare från hela världen och stora mängder tittare.

Prispengarna har vuxit kraftigt (från 500USD till flera hundra tusen USD idag + troliga sponsorpengar på betydligt mer) och även de största tv-kanalerna i USA sänder nu tävlingen som pågår under flera dagar fylld av flera olika moment (workouts). Resultatet och vinnaren är den som har det sammanlagt högsta resultatet efter sista momentet är avgjort.

Utövarna kvalificerar sig via så kallade regionals där lokala vinnare tas ut och sedan slussas genom tävlingar så att de bästa utövarna från hela världen slutligen möts i USA.

Exakt vad för workouts som kommer utföras på finalen är inte känt sedan tidigare, vilket också går i Crossfits anda med att kunna vara beredd på vad som helst.

För dig som är intresserad av att lära dig mer om "The Games" så finns exempelvis ett flertal dokumentärer om tävlingen på Netflix, och även flera dokumentärer som följer kända utövare genom uppladdningar så som Matt Fraser.